Looki's mailinglist

Wat is Looki's mailinglist?
De Looki mailinglist is een nederlandse mailinglist die richt op voornamelijk jonge mensen die zich bezig houden met sjamanisme. De lijst is opgestart om mensen een plaats te bieden om ervaringen te delen, informatie uit te wisselen en ideŽen te bespreken. Het moet een plaats zijn waar in alle vrijheid gesproken kan worden over het sjamanisme, met name door mensen die nog aan het experimenteren zijn.

Wie zijn de moderators?
De moderators bestaan uit Henk en Alwin. Beiden al enige tijd bezig met sjamanisme en druÔsme.

Waarom de naam Looki?
De naam Looki heeft twee redenen. Ten eerste wilden we een naam hebben die past bij de bedoeling van onze lijst. Een vrijplaats bieden waar men elkaar kan ontmoeten. Zo'n vrijplaats was in vroeger tijden vaak gewoon een open plek in het bos. Zo'n plek werd ook wel een Loo genoemd, een naam die je in diverse plaatsnamen terug vindt. Daarnaast wilden we een plaats zijn waar kracht te vinden is. Ki is het chinese woord voor kracht dus een letterlijke vertaling van de naam Looki zou dus krachtplaats kunnen zijn.

De tweede reden kan het beste uitgelegd worden via de volgende anekdote: Tijdens de zoektocht naar de naam van de lijst, maakte Henk gebruik van een dierenorakel. Hij wilde een kaart trekken die wat inzicht kon geven in de naam die de lijst moest krijgen. Het werd de kat en hij bedacht dat dat betekende dat we het rustig op ons af moesten laten komen, met andere woorden, de naam die komt wel. Toen we enige tijd later discussieerden over een naam kwamen we door de combinatie Loo en Ki op de naam Loki met daarbij gelijk de gedachte dat dit een mooie naam was met een dubbele betekenis. Wat schiep Henk's verbazing toen bleek dat Loki ook de naam van de kat was van Alwin.

Wie is Loki?
Loki is een godheid in de noordse mythologie. Hij is de vuurgod van het Noorden. Loki is een god die verandering brengt, op wat voor wijze dan ook. Hij is het soort god die in het water springt en dan wel merkt hoe diep het is. Loki is ook een god van humor en van eerlijkheid. Hij is de ultieme sjamaan. Loki staat voor alles wat deze mailinglijst in zich wil dragen: het experimentele, het vrolijke, het vrije, openheid en eerlijkheid.

Wat kan wel en wat kan niet op deze mailinglist? Om te zorgen dat er de mailinglist een plaats kan zijn waar je alles kan delen en een echte vertrouwde plek kan worden, zijn er een aantal gedragsrichtlijnen. Deze kunnen altijd veranderd worden als mensen op de mailinglist hier behoefte aan hebben. Aanvullingen zijn ook welkom. De belangrijkste richtlijn is:

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.
Verder:
 • Respecteer elkaars mening en elkaars ervaringen
 • Zo veel mogelijk SPAM beperken
 • Blijf zoveel mogelijk beperkt tot onderwerpen waar deze mailinglist voor opgericht is
 • Wees discreet met verkregen informatie

  Als je je aangemeldt hebt en je hebt een bevestiging gekregen, kun je een mailtje sturen naar de Looki-mailinglist met daar een korte introductie van jezelf. De moderators zorgen ervoor dat je alle andere introductie-mailtjes van de andere deelnemers ontvangt.


  Aanmelden voor de Looki mailinglist:

  Subscribe to Looki's mailinglist
  looki archive Hosted by eGroups.com